نویسنده : eni
منبع : http://mazdasht.blogfa.com/post-100.aspx
تاریخ تمدن – دانلود کتاب های تاریخی - ایران باستان – تبادل لینک – چهره های ماندگار مشاهیر – اسطوره و افسانه های باستان – دایرکتوری تبادل لینک
با شه ایران ز آزادی سخن گفتن خطاست کار ایران با خداست
مذهب شاهنشه ایران زمذهب ها جداست کار ایران با خداست
شاه مست و شیخ مست و شحنه مست و میر مست مملکت رفته زدست
هردم از دستان مستان فتنه و غوغا به پاست کار ایران با خداست
هردم از دریای استبداد آید برفراز موج های جانگداز
زین تلاطم کشتی ملت به گرداب بلاست کار ایران با خداست
پادشه خود را مسلمان خواند و سازد تباه خون جمعی بی گناه
باش تا خود سوی ری تازد ز آذربایجان حضرت ستارخان
آنکه توپش قلعه کوب و خنجرش کشورگشاست کار ایران با خداست
باش تا بیرون ز رشت آید سپهدار سترگ فّر ِ دادار ِ بزرگ
آنکه گیلان زاهتمامش رشک اقلیم ِ بقاست کار ایران با خداست
باش تا از اصفهان صمصام حق گردد پدید نام حق گردد پدید
تا ببینم آنکه سر زاحکام ِ حق پیچد کجاست کار ایران با خداست
هرچه هست از قامت ِ ناساز ِ بی اندام ِ ماست کار ایران با خداست (بهار)
تمام کشورها از امارات ۴۰ ساله تا ایران و هند و چین و مصرو یونان چند ده هزار ساله دارای فراز و نشیب هایی در طول تاریخ خود هستند که تنها با بررسی و سنجش این رخدادها می توان به بسیاری از چرا های امروز پی برد. برای نمونه شاید مشاهده قدرت روزافزون آمریکا در جنگ جهانی، کشورهای اروپایی را به سمت اتحاد و پایه گذاری اتحادیه اروپا رهنمون کرد تا به کمک یک همافزایی اقتصادی بتوانند در برابر این قدرت جدید ایستادگی کنند.
کشور ما ایران نیز از این حکم کلی جدا نیست ما برای اینکه به دروازه های تمدن !!! برسیم باید گذشته خود را بشناسیم و درس های آموخته از آن را امروز پس دهیم. کمی بیش از یک قرن می گذرد از بزرگ روزی که ایرانیان در اتحادی بی سابقه از رشت و بختیار و آذربایجان دست در دست یکدیگر وارد تهران شدند و ندای آزادی را در بهارستان سر دادند و براستی نوید دهنده بهار برای ایران شدند. از امرداد ۱۲۸۵ یک قرن می گذرد از روزی که خون جوانان وطن به بار نشست و لاله آزادی در ایران روئید. روزی که فرمان مشروطیت صادر شد.
از خون جوانان وطن لاله دمیده
از ماتم سرو قدشان، سرو خمیده
در سایه گل بلبل از این غصه خزیده
گل نیز چو من در غمشان جامه دریده (عارف قزوینی)
اما امروز آیا ایرانی آن اتحاد را در خود می بیند که بار دیگر کاری کند کارستان؟ آیا آذربایجان ستارخانی در چنته دارد؟ یا بازیهای تراکتورسازی ستارخان ها را مشغول نگه داشته است؟ آیا کردهای ایرانی از بازارهای مرزی بانه و کنسرت های اربیل بازگشته اند یا هنوز به فکر همنشینی با ترکیه و عراق هستند؟ در شمال محمدولی خانها و یپرم خانها چه می کنند؟
انقلاب بزرگ مشروطه ایران چه در امرداد ۱۲۸۵ و چه در تیر ۱۲۸۸ نشان داد که هیچ نیرویی هر چقدر نیرومند توان ایستادگی در برابر خواست به حق مردم را ندارد. انقلاب مشروطه نشان داد توپهای لیاخوف روسی که برای نابودی شلیک می شد نماد ایستادگی و آرمان خواهی گشت و جنازه های بالای دارها که باید مایه ترس می شد مایه امید.
تیر و امرداد یاد آور روزهای ۱۳۳۱ و۱۳۳۲ است. روزی که بار دیگر مردم نشان دادند در کنار یکدیگر ابرقدرت ترین کشورهای جهان نیز توان ایستادگی در برابر خواست مردم را ندارند و حکمرانانی فرهیخته چون مصدق تنها با پشتوانه این نیروی سترگ مردمی می توانند بر سر کار باشند چه رسد به شعبان ها.
و این پایان داستان نیست پیمودن راه آزادی سال هاست آغاز گشته و تنها رسیدن به این خواست همگانی پیمودن آن تا انتها و دوش بر دوش یکدیگر است.
آن زمان که بنهادم ، سر به پای آزادی
دست خود زجان شُستم، از برای آزادی
تا مگر به دست آرم دامن ِ وصالش را
می دوم به پای سر، در قفای آزادی
با عوامل ِ تکفیر، صنف ِ ارتجاعی باز
حمله می کند دایم، بر بنای آزادی
در محیط ِ طوفانزای، ماهرانه در جنگ است
ناخدای استبداد با خدای آزادی
شیخ از آن کند اصرار، بر خرابی ِ احرار
چون بقای خود بیند در فنای آزادی
دامن ِ محبّت را گر کنی ز خون رنگین
می توان تورا گفتن پیشوای آزادی
فرخی ز جان و دل می کند در این محفل
دل نثار ِ استقلال، جان فدای آزادی (فرخی)
– منبع +
بدون دیدگاه »
اندیشه خود را به یادگار بگذارید
- لطفاً به صورت پارسی بنویسید- برای تماس با مدیریت به "صفحه تماس" بروید
- برای طرح مباحثی که با نوشتار بالا مرتبط نیستند لطفاً به "انجمن گفتگو" رفته و بگو مگو کنید
کلمات کلیدی : " ایران" + "ایران باستان" + "ایرانی" + "باستان" + "بزرگ" + "تاریخ" + "تاریخی" + "تمدن" + "جهان" + "داستان" + "دانلود" + "دانلود کتاب" + "دایرکتوری" + "سخن" + "کتاب"


