به انجمن برهان » سالن اجتماعات تاریخی و مذهبی تاریخ ما. خوش امدید برای عضویت اینجا را کلیک کنید

تابلو اعلانات انجمن

توهین و ناسزا به دیگر مکاتب، با هیچ مکتبی سر سازگاری ندارد

امروز 4 خرداد 1391, 12:07

ساعت سایت بر اساسUTC + 3:30 ساعت [ ساعت تابستانی ] تنظیم شده است

قوانين انجمن

http://turism.tarikhema.ir

ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 23 پست ]  برو به صفحه 1, 2  بعدي
نويسنده پيغام
پست خوانده نشدهارسال شده در: 16 بهمن 1390, 09:02 
آفلاين
مدیر انجمن
مدیر انجمن
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 1 تیر 1390, 05:45

تشکر کرده اید: 637 مرتبه

نام: اردشیر

یکتاپرست: آری

دین یا مذهب: آزاده باش

علاقه‎مند به تمدن: هخامنشیان

شعار: دست به دست هم دهیم به مهر

استفاده از چکش بادی برایسوراخ کردن سنگ سقف آرامگاه یکی دیگر از مواردی است که کارشناسان امر مرمترا به واکنش و انتقاد نسبت به نحوه مرمت سقف آرامگاه کوروش واداشته است.چرا که این چکشها به عنوان ابزار ضربه زننده قوی (شوک سنگین به سنگ درزمانی کوتاه) باعث فرود آمدن ضربات مخرب و شدید بر بدنه سنگ و باز شدنترکها و ریز ترکها در سنگ شده است.

نمونه ای از ترکهای باز شده در آرامگاه کوروش.

ترکهای دیگری که بر پیکرهآرامگاه قابل مشاهده است. کارشناسان می گویند این ترکها در اثر استفاده ازابزار سنتی و غیر علمی در مرمتهای اخیر آرامگاه بر بدنه آن ایجاد شده است.

فقط اعضا مجاز به مشاهده لینک ها هستند، لطفا برای مشاهده لینک های انجمن ثبت نام کنید یا وارد انجمن شوید.

همانطور که در تصویر میبینید گروه مرمت آرامگاه کوروش اقدام به فولادگذاری در دل سنگهای این اثرتاریخی ثبت شده جهانی کرده است. برخی از کارشناسان علم مرمت معتقدند کهاین فولادگذاریها بی مورد است و باعث ایجاد پدیده "پیش تنیدگی" در سنگهایسقف آرامگاه می شود و در دراز مدت به علت نوسانات حرارتی و اختلاف چگالیباعث بوجود آمدن ترکهای مخربی در سنگ می شود و در صورت رسیدن رطوبت بهآنها و دچار شدن به پوسیدگی، اثر باستانی به شدت تهدید می شود.

تصویر دیگری که نشان می دهد که سنگهای سقف آرامگاه به صورت پلاک کار شده است و گویا زیر آن را با ملاط ماسه و سیمان پر شده است!

نمونه سیمان به کار رفته در سنگهای آرامگاه و روش احیای بستهای فلزی که در آن از سیمان استفاده شده است.

تصویری از نحوه جابجاییسنگهای سقف آرامگاه کوروش که در آن بکارگیری از شیوه ها و ابزار ابتدایی وغیر حرفه ای در جریان مرمت این اثر جهانی کاملاً مشخص است. چنانکه در عکسملاحظه می کنید نحوه بکارگیری اهرم فلزی برای جابجایی سنگ موجب صدمه بهسنگهای زیرین و خراش و خسارت آنها شده است.

در این تصویر استخوانی رامی بینید که هنگام مرمت سقف و در حین تخریب بتون سقف و حرکت به سمت فضاهایخالی در درون سقف پیدا شده است. برخی از کارشناسان با توجه به فرضیهاحتمال دفن کوروش در سقف آرامگاه احتمال می دهند که این استخوان به هر حالمی توانسته با این موضوع ارتباطی داشته باشد. سئوالی که این کارشناسانمطرح می کنند این است که آیا درباره این استخوان مطالعاتی انجام شده است؟این استخوان الان کجاست؟ آیا این استخوان نمی توانسته فرضیه دفن کوروش درسقف آرامگاه را تقویت یا حتی رد کند؟

فقط اعضا مجاز به مشاهده لینک ها هستند، لطفا برای مشاهده لینک های انجمن ثبت نام کنید یا وارد انجمن شوید.
در اینتصویر نمونه ای از نحوه بست های فلزی بکار رفته در مرمت آرامگاه کوروش راملاحظه می کنید. چنانکه می بینید برای این کار از آهنهای معمولی که دچارزنگ زدگی هم هستند برای احیای بست ها استفاده شده است. کارشناسان امر مرمتبر این نکته تأکید دارند که باید لااقل برای استفاده از بستهای فلزی ازآهنهای استیل و روکش دار استفاده می شد.

برای کشتی های بی حرکت موج ها تصمیم می گیرند

بالا
 مشخصات ارسال پيغام خصوصي E-mail  
کاربران زیر از شما کاربر محترم Ardeshir.shah به خاطر این پست تشکر کرده اند
دکتر مصدق (16 بهمن 1390, 13:09), amirhosein (16 بهمن 1390, 02:35), alip2 (17 بهمن 1390, 00:24), enikazemi (18 بهمن 1390, 00:10), babi1356 (21 بهمن 1390, 00:16)
پست خوانده نشدهارسال شده در: 16 بهمن 1390, 11:54 
آفلاين
کاربرویژه
کاربرویژه

تاريخ عضويت: 13 دی 1390, 18:15

تشکر کرده اید: 118 مرتبه

نام: samine

دین یا مذهب: مزدیسنا

علاقه‎مند به تمدن: ایران باستان

وبلاگ: Tarikhema ir

به نظرم اگه اینا کار مرمت و جمع کنند اثار باستانی کشورمون بیشتر دووم میارن با این وضیعت دارن خراب کاری میکنند من که مرمتی ندیدم این کارا عمدی اونا میخوان هرچی مربوط به کوروش بزرک از بین ببرن

بالا
کاربران زیر از شما کاربر محترم samine به خاطر این پست تشکر کرده اند
دکتر مصدق (16 بهمن 1390, 13:09), alip2 (17 بهمن 1390, 00:25)
پست خوانده نشدهارسال شده در: 16 بهمن 1390, 13:10 
آفلاين
کاربرویژه
کاربرویژه
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 11 تیر 1390, 12:20

تشکر کرده اید: 290 مرتبه

نام: مهرپویا

یکتاپرست: نخیر

علاقه‎مند به تمدن: تمام دوران های تاریخی ایران

شعار: حقیقت به تنهایی پیروز است.

دیگه وقتی تو جنوب تهران یکی داریم بقیه به چه درد میخوره؟!

بالا
کاربران زیر از شما کاربر محترم دکتر مصدق به خاطر این پست تشکر کرده اند
amirhosein (20 بهمن 1390, 02:25)
پست خوانده نشدهارسال شده در: 16 بهمن 1390, 14:40 
آفلاين
کاربرویژه
کاربرویژه
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 14 بهمن 1390, 16:52

تشکر کرده اید: 468 مرتبه

نام: پسر پارس آزاد

دین یا مذهب: شیعه

علاقه‎مند به تمدن: پارسی

وبلاگ: parsison.blogfa.com

شعار: دست در دست هم دهیم به مهر میهن خویش را کنیم آزاد

samine نوشته است:
به نظرم اگه اینا کار مرمت و جمع کنند اثار باستانی کشورمون بیشتر دووم میارن با این وضیعت دارن خراب کاری میکنند من که مرمتی ندیدم این کارا عمدی اونا میخوان هرچی مربوط به کوروش بزرک از بین ببرن

کاملن موافقم

چه بسا زیانی که از زنده کردن تاریخ ایران میبینند.

و این ها همه اش برای ساکت نگه داشتن میهن دوستان است.
.

تنم مشکی
نوکم سرخ و سرم سبز است
لیک آسمانم را
زمینم را
نمیدانم چرا اینقدر بی رنگ است
نه شفاف است!
که بس سرد و سیاه است
نور چشمان ترم را
این سرای بی سرا برده است...

بالا
کاربران زیر از شما کاربر محترم parsison به خاطر این پست تشکر کرده اند
alip2 (17 بهمن 1390, 00:26)
پست خوانده نشدهارسال شده در: 16 بهمن 1390, 15:02 
آفلاين
کاربرویژه
کاربرویژه

کدوم یکی از اشخاصی که تو عکس هستند شبیه متخصص اند؟؟

بالا
پست خوانده نشدهارسال شده در: 16 بهمن 1390, 02:26 
آفلاين
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 15 دی 1390, 02:41

تشکر کرده اید: 594 مرتبه

نام: afshin

دین یا مذهب: زرتشت

شعار: دین راهیست برای انحراف ادمی از مسیر درست

یکی از دوستان که اسمشو نمیبرم میگفت سالی 150 میلیون واسه همین کار بودجه دارن....بیا تحویل بگیر اقا...

تازه گفتی اگه خراب کاری کردن بهت بگم....بیا  خودت ببین...من بجات بودم دیگه این سایت نمیومدم اقای...

چقـــدر دشـمــن داری خــــــدااا

دوست هاتم که ما نیستیم!!!!!

یه مشت عاجز علیل ناقص عقل

که در حقشـون دشمنــی کردی

بالا
کاربران زیر از شما کاربر محترم afshin.z1 به خاطر این پست تشکر کرده اند
alip2 (17 بهمن 1390, 00:26), Andia (19 اسفند 1390, 15:28)
پست خوانده نشدهارسال شده در: 16 بهمن 1390, 02:34 
آفلاين
مدیر انجمن
مدیر انجمن
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 25 مرداد 1390, 22:29

تشکر کرده اید: 1434 مرتبه

دین یا مذهب: ازادی . نمیدونم چرا با هیچ مکتبی سرسازگاری ندارم؟؟

علاقه‎مند به تمدن: ایرانی

شعار: تحمل تفاوت ها و تحمل شنیدن (نه)( و این را درک کنیم که رفتار ما در این جهان بر رفتار و زندگی افراد در ان سوی جهان تاثیر دارد)

اولا که از اون میله ای که دسته اون اقاست معلومه داره بیشتر صدمه میزنه . بعدش هم اگه دست اینا باشه و یه خورده شل بدیم یه چنتا تانک میبرن اونجا و همرو خراب میکنن و خیال خودشون هم راحت میشه اما نمیدونن که بابا تاریخ رو که نمیتونن با تانک بزنن مثل همون کاری که طالبان موقع رفتنش با اثار تاریخی افغان ها کرد

دوباره میسازمت وطن  /  اگر چه با خشت جان خویش / ستون به سقف تو میزنم / اگر چه با استخوان خویش / دوباره میبویم از تو گل / به میل نسل جوان تو / دوباره میشویم از تو خون / به سیل اشک روان خویش /
اگر چه صد ساله مرده ام / بگور خود خواهم ایستاد / که برکنم قلب اهرمن / به نعره آنچنان خویش / اگر چه پیرم ولی هنوز / مجال تعلیم اگر بود / جوانی آغاز میکنم / کنار نوباوگان خویش / (داریوش)

جاوید باد ایران

بالا
کاربران زیر از شما کاربر محترم amirhosein به خاطر این پست تشکر کرده اند
afshin.z1 (16 بهمن 1390, 02:48), alip2 (17 بهمن 1390, 00:25)
پست خوانده نشدهارسال شده در: 16 بهمن 1390, 02:50 
آفلاين
نماد کاربر

همینجوری خراب بهتره.....
نمیخواد درستش کنین....

بالا
amirhosein (16 بهمن 1390, 02:56)
پست خوانده نشدهارسال شده در: 16 بهمن 1390, 03:32 
آفلاين
مدیر انجمن
مدیر انجمن
نماد کاربر

afshin.z1 نوشته است:
یکی از دوستان که اسمشو نمیبرم میگفت سالی 150 میلیون واسه همین کار بودجه دارن....بیا تحویل بگیر اقا...

تازه گفتی اگه خراب کاری کردن بهت بگم....بیا  خودت ببین...من بجات بودم دیگه این سایت نمیومدم اقای...

درود

خوب شد شما اشاره کردید . دقیقا منم به همین دلیل گذاشتم که ایشون ببینند

واقعا بچه ها اگه این اسمش بی لیاقتی نیست پس چیه ؟ قدمگاه های کذایی به طلا و نقره آغشته میشوند و برترین متخصصین گمارده میشن برای ترمیم . اونوقت بر سر آرامگاه کوروش چنین.... افسوس

مهر افزون

بالا
کاربران زیر از شما کاربر محترم Ardeshir.shah به خاطر این پست تشکر کرده اند
afshin.z1 (16 بهمن 1390, 03:46), alip2 (17 بهمن 1390, 00:27)
پست خوانده نشدهارسال شده در: 17 بهمن 1390, 18:30 
آفلاين
کاربرویژه
کاربرویژه
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 8 مهر 1390, 04:26

تشکر کرده اید: 777 مرتبه

نام: دانیال

دین یا مذهب: اسلام شیعه علی

علاقه‎مند به تمدن: همه تمدن های خدامحور

شعار: خدا ما را کفایت می کند...

در باستان شناسی هنوز هم ضعیف هستیم....چه اصراریه خود وارد مقوله ای به این حساسی و سنگینی شویم وقتی جز خرابکاری چیزی عاید ما نمی شود........می شود از متخصصانی خارجی بهتر و بیشتر بهره گرفت چون ما دوتا مقبره کوروش نداریم....

از تورات؛ هر كس سكوت كرد، (از بلاها و مهلكه ها) نجات يابد.

و از انجيل: هر كس قانع باشد، سير گردد.

و از زبور (حضرت داود(ع)): هركس شهوات را ترك كند، از آفات در امان خواهد بود،

و از قرآن :هر كس بر خدا توكل كند، خداوند او را كفايت مي كند.

بالا
کاربران زیر از شما کاربر محترم dani به خاطر این پست تشکر کرده اند
alip2 (17 بهمن 1390, 00:27)
پست خوانده نشدهارسال شده در: 18 بهمن 1390, 02:00 
آفلاين
نماد کاربر

نقل قول:

آقا شما دیگه چرا !
شما که با قبر پرستی مخالفید !
پس چرا برای یک قبر انقدر ناراحتید ؟!

من برای یک قبر ناراحت نیستم...من برای اثار باستانیمون نگرانم...
من برای هویتمون نگرانم
من برای اینده ی خودمون نگرانم...... امروز میزنن اینو خراب میکنن ...فردا میزنن شاهنامه هارو جمع میکنن ....پس فردا هم به جای فارسی عربی درس میدن و زبانمون میشه عربی
من برای تو نگرانم دوست من که به یک اثار باستانی نگی قبر
من برای ....

بالا
Ardeshir.shah (19 بهمن 1390, 06:26), فروهر (19 بهمن 1390, 21:15), babi1356 (21 بهمن 1390, 00:19)
پست خوانده نشدهارسال شده در: 20 بهمن 1390, 05:44 
آفلاين
مدیر انجمن
مدیر انجمن
نماد کاربر

دکتر مصدق نوشته است:
دیگه وقتی تو جنوب تهران یکی داریم بقیه به چه درد میخوره؟!

زیاد تهران رو نمیشناسم دوست من . هر چی فکر کردم متوجه منظورت نشدم . منظورت امام زاده هاست و حرفت کنایه بود یا ... !! ؟

بالا
پست خوانده نشدهارسال شده در: 21 بهمن 1390, 00:24 
آفلاين
تازه وارد
تازه وارد

تاريخ عضويت: 2 بهمن 1390, 00:32

تشکر کرده اید: 4 مرتبه

نام: الناز

دین یا مذهب: اسلام

علاقه‎مند به تمدن: هخامنش

شعار: حق گرفتنی است

متاسفم برای آنهایی که با تاریخ یک ملت نه با تاریخ جهان این کارو می کنند.یادشون باشه هرقدر هم که این گذشته داخل کشور به ضررشون باشه با همین سنگها و اسم کوروش هست که ایرانی به خودش می باله.اگه اینهارو ازمون بگیرند آیندمون قراره به کدوم افتخاراتمون ببالند؟باور کنید غیر گذشته همه چیزامون کشکه.

بالا
پست خوانده نشدهارسال شده در: 22 بهمن 1390, 04:39 
آفلاين
کاربرویژه
کاربرویژه
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 1 اسفند 1389, 05:27

تشکر کرده اید: 39 مرتبه

علاقه‎مند به تمدن: ایران اسلامی

شعار: ایران اسلامی نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام به تمام دوستان عزیز .

afshin.z1 نوشته است:

اردشیر.شاه نوشته است:
درودخوب شد شما اشاره کردید . دقیقا منم به همین دلیل گذاشتم که ایشون ببینندواقعا بچه ها اگه این اسمش بی لیاقتی نیست پس چیه ؟ قدمگاه های کذایی به طلا و نقره آغشته میشوند و برترین متخصصین گمارده میشن برای ترمیم . اونوقت بر سر آرامگاه کوروش چنین.... افسوسمهر افزون

دوستان گرامی آن شخصی که گفته بود سالی 150 میلیون برای سایت تخت جمشید خرج می کنند بنده بودم . نیازی هم ندارم که برای بنده تصویر و مطلب در این مورد قرار بدهید تا بدانم . بنده همان 2-3 سال پیش که این اتفاق ننگین رخ داد از آن خبر داشتم .

با این وجود باز هم ادعا دارم که این مسائل عمدی نیست و غرضی در کار نیست ، ما در باستان شناسی به شدت ضعیف هستیم به عبارتی دیگر باید گفت : هیچ نیستیم .

دوستانی که در این تاپیک نظر دادند باید گفت یا اطلاعی از باستان شناسی و مرمت ندارند و یا در جریان کامل مسائل نیستند متأسفانه دوستمان با نام کاربری اردشیر شاه جانب عدالت را رعایت نکرند و مطلب را کامل درج نکردند ، حال ببینید اصل ماجرا از چه قرار است .

همزمان با نشست کارگروه تخصصی مرمت و حفاظت مجموعه جهانی پاسارگاد که با حضور هیأتی از استادان و کارشناسان مرمت ایتالیایی، استادان مرمت ایران و مسئولان میراث‌ فرهنگی فارس برگزار شد تفاهمنامه هایی برای محافظت و مرمت مجموعه تاریخی پاسارگاد و به ویژه آرامگاه کوروش امضا شد.
در این نشست فعالیت‌ها و دستاوردهای پایگاه پژوهشی پارسه پاسارگاد، مطالعات باستان‌شناسی محوطه، مستندنگاری‌های مجموعه، مطالعات زمین‌شناسی مجموعه، تاریخچه مرمت در پاسارگاد، گیاه‌شناسی منطقه پاسارگاد، سیستم های بررسی فتوگرامتری استریو فتوگرامتری، بازیابی فضایی باغ شهر پاسارگاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مطالعات آسیب شناختی و استحکام بخشی نقش برجسته‌های صخره‌ای، بررسی فرآیند تخریب سنگ‌های آهکی در آرامگاه کوروش ناشی از تبلور نمک، فن شناسی، آسیب شناسی و ارایه طرح حفاظتی سنگ نگاره انسان بالدار، پایش تغییرات ساختاری آثار سنگی محوطه میراث جهانی پاسارگاد، دلایل فرسودگی آثار معماری تاریخی و نمودها و شیوه های مداخله از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست سه روزه بود.

ارایه پروژه الگویی در دو بعد بررسی مصالح سنگی در پاسارگاد و بررسی، ارزیابی و ساماندهی آثار مکشوفه از کاوش‌های صورت گرفته منطقه پارسه پاسارگاد که در دو موزه تخت جمشید و پاسارگاد نگهداری می‌شوند از جمله طرح‌های حفاظت و مرمت مطرح شده در این نشست تخصصی به شمار می‌رود.

این نشست در پی امضای تفاهمنامه همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاونت حفظ ، احیا و ثبت آثار و وزارت میراث و فعالیت‌های فرهنگی جمهوری ایتالیا با موضوع حفاظت و مرمت پاسارگاد و حفاظت و نگهداری مجموعه های موزه ای که در خرداد ماه سال جاری به امضای طرفین رسید برگزار شده است.

در صورت قطعی شدن تفاهمنامه سازمان میراث فرهنگی با  گروه مرمتگران دانشگاه بولونیای ایتالیا با همکاری دانشگاه رم این گروه شهریور ماه امسال برای انجام طرحهای مرمتی در تخت جمشید و آرامگاه کوروش به ایران می آیند.
این گروه ایتالیایی را "استفانو تیلیا " فرزند" بریتا تیلیا" مرمتگر سنگ و رئیس سابق موسسه مطالعات آسیایی آفریقایی ایتالیا (ایزمئو) که اولین کارهای مرمتی و استحکام بخشی در پاسارگاد و تخت جمشید را انجام می دادند است.

استفانو تیلیا و گروه همراهش در چند روز گذشته به شیراز سفر کرده و طرحهای خود را برای انجام کارهای مرمتی به مسئولان بنیاد پارسه پاسارگاد ارائه کردند.
بنا بود پیش از این این درگاه در تخت جمشید توسط حسن راهساز مرمتگر بنیاد پارسه پاسارگاد مرمت شود که طرح وی برای انجام کار مورد موافقت کارشناسان واقع نشد. حسن راهساز کار مرمت را به صورت تجربی نزد مرمتگران گروه ایزمئو و شخص بریتا تیلیا فرا گرفت و بعد از انقلاب نیز اغلب کارهای مرمتی مهم در بناهای تاریخی کشور را عهده درا شد اما کیفیت و نحوه کار او همیشه با انتقاد کارشناسان همراه بود. در آخرین مورد از کارهای انجام گرفته توسط راهساز می توان به مرمت سقف آرامگاه کوروش در پاسارگاد اشاره کرد که انتقادهای بسیاری را برانگیخت.

هم اکنون کارشناسان امیدوار هستند با سپردن کارهای مرمتی در تخت جمشید و آرامگاه کوروش به مرمتگران و پژوهشگران ایتالیایی که در دنیا به عنوان برجسته ترین متخصصان در این زمینه شناخته می شوند روند کارهای حفاظتی در بناهای باستانی کشور به حالت کارشناسی شده و تخصصی برگردد.

حال باید این موضوع را از دوستان پرسید : آیا باز هم ادعا می کنید عمدی در کار بوده است ؟

دوستان توجه نمایند جمله بندی خبر را به فراخور بحث تغییر دادم ، اما اصل خبر همانی است که در روزنامه ها و خبرگزاری ها منتشر شده است .

امیدوارم طولی نکشد که خردمندان هر جا و متمدنین دنیا را گرد آورده و به کمک آنها قوانینی تنظیم نمایم که همه بر اساس دستورات اساسی قرآن باشد . زیرا قرآن مبنا حق و حقیقت است .این کتاب به تنهایی مایه سعادت بشر است .
                                                                                                                      ناپلئون پناپارت                                

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

ایرانیان بیش از هر چیز دلشان می خواهد زندگی کنند و خوش باشند . بسیار مخفی کار و متقلب و بزرگترین متملقین عالم هستند . به غایت دروغگو و پای بند هیچ یک از مکلفات اخلاقی نیستند . جز پر کردن و اطفای شهوات مشئوم از زندگی چیزی نمی فهمند . دروغ می گویند ، فریب می دهند و مانند خاک شیر به هر مزاجی می سازند در مقابل هر باری تسلیم می شوند و این کار را زبر و زرنگی می دانند و از خود رای و اختیار زیادی ندارند امروز از یک چیز تعریف می کنند و فردا با لحن زننده ای همان چیز را تکذیب می کنند و این است حقیقت ما ایرانیان .
به راستی چرا ما ایرانیان اینقدر بی اخلاق و بد بختیم ؟

بالا
کاربران زیر از شما کاربر محترم sheflton به خاطر این پست تشکر کرده اند
moridenoor (ديروز, 08:47)
پست خوانده نشدهارسال شده در: 22 بهمن 1390, 16:13 
آفلاين
کاربرویژه
کاربرویژه

باز اقای شفلون اومدن وانگ نادانی رو به مازدن اگه شما میگید ما در این زمینه متخصص نداریم چرا وقتی یه کاری رو نمیتونند انجام بدن اصرار دارن و خرابکاریشونو پشت نداشتن تخصص قایم میکنند لطفا دلیل منطقی بیارید برای عمدی نبودن اگه تخصصی ندارن انجام ندن چون جز خربکتری اتفاق دیگه نمی افته

بالا
نمايش پست ها از پيشين:  مرتب سازي بر اساس  
ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 23 پست ]  برو به صفحه 1, 2  بعدي

ساعت سایت بر اساسUTC + 3:30 ساعت [ ساعت تابستانی ] تنظیم شده است

{ RELATED_TOPICS }
 مباحث   نويسنده   پاسخ ها   بازديدها   آخرين پست 
موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. اشتباه بزرگ موسسه گیتاشناسی

نگونبانگونی

0

41

3 اردیبهشت 1391, 15:15

نگونبانگونی نمایش آخرین ارسال

موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. استحکامات دفاعی ایرانی باستان: دیوار بزرگ گرگان (مار سرخ)

الف

2

307

12 آذر 1390, 17:28

الف نمایش آخرین ارسال

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 0 مهمان

شما نمي توانيد مبحث جديدي در اين انجمن ايجاد کنيد
شما نمي توانيد به مباحث در اين انجمن پاسخ دهيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن ويرايش کنيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن حذف کنيد
شما نمي توانيد فايل هاي پيوست در اين انجمن ارسال کنيد

جستجو براي:
انتقال به:  

News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list